Continuă raziile pe șoselele Bihorului. Șoferi amendați și lăsați fără permis

În perioada 5 – 7 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 21 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 15 filtre, în acțiuni fiind implicați 407 polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 185 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.089 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.199 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 595 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 228.443 de lei.

Totodată, au fost constatate 20 de infracțiuni, dintre care 11 la regimul circulației rutiere,  trei la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și șase infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 540 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 310 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 185 de bicicliști, 15 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șapte au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, una pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 15 sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 48 de permise de conducere și 20 de certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri