Continuă raziile pe șoselele Bihorului. Șoferi amendați și lăsați fără permis

În perioada 28 – 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 23 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 17 filtre, în acțiuni fiind implicați 471 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 100 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.797 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.280 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 390 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 294.890 de lei.

Totodată, au fost constatate 28 de infracțiuni, dintre care nouă la regimul circulației rutiere, două la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 17 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 280 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 172 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați șase bicicliști, 17 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șapte pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate șase opriri neregulamentare, o depășire neregulamentară, trei sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 68 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 35 de permise de conducere și 22 de certificate de înmatriculare.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri