Continuă raziile pe șoselele Bihorului. Șoferi amendați și lăsați fără permis

În perioada 5 – 7 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 15 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 14 filtre, în acțiuni fiind implicați 395 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 86 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.670 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 861 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 371 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 245.480 de lei.

Totodată, au fost constatate 35 de infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației rutiere, patru la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 19 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 275 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 155 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 25 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 14 pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate șase depășiri neregulamentare, patru opriri neregulamentare, au fost sancționați 14 pietoni, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 53 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 39 de permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri