Continuă raziile pe șoselele Bihorului. Sute de șoferi amendați. Mulți dintre ei au rămas fără permis

În perioada 16 – 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 18 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 15 filtre, în acțiuni fiind implicați 384 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 113 jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.183 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.515 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 511 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 301.986 de lei.

Totodată, au fost constatate 26 de infracțiuni, dintre care 11 la regimul circulației rutiere, una la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 14 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 451 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 277 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 17 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 55 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 17 sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționați 18 pietoni, 15 bicicliști, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, șase au fost pentru lipsa ITP, iar 42 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 118 permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri