Continuă verificarea modului în care orădenii selectează deșeurile

Primăria Municipiului Oradea continuă campania de verificare a modului în care se colectează selectiv deșeurile reciclabile și biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice, persoane juridice).

În perioada 14-17 decembrie 2021, Primăria Oradea a continuat campania de verificare a modului de colectare selectiv a deșeurilor reciclabile și biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice, persoane juridice) din zona de case din străzile Iuliu Maniu, Bradului,  Locomotivei, Michelangelo, Aron Cotruș, Traian Lalescu, Luminiței, Ioan Cantacuzino, Vagonului, Ştefan cel Mare, Sfântul Ladislau, Moldovei, Zimbrului, Lacul Roșu, Arenei, Bârsei, Mehedinți, precum și la un număr de 18 asociații de proprietari de pe străzile: Camille Flammarion, Ioan Cantacuzino, Transilvaniei, Zimbrului, Bârsei, Traian Lalescu, Moldovei, Ştefan cel Mare.

Controalele au fost efectuate prin patrule mixte compuse din reprezentanți ai Primăriei Oradea, S.C. RER VEST S.A și S.C. ECO Bihor S.A., cu sprijinul Poliției Locale Oradea.

În urma controalelor efectuate, Poliția Locală a aplicat 58 de avertismente persoanelor fizice și 8 asociațiilor de proprietari.

„Comparativ cu cea de-a șasea săptămână de verificări, când procentul de precolectare corectă a deșeurilor reciclabile a fost de 91.59%, în cea de-a șaptea săptămână s-a înregistrat creșterea acestuia la 100%. În cazul deșeului biodegradabil procentul a scăzut de la 54.44% în a cea de-a șasea săptămână, la 42.27% în săptămâna a șaptea”, a precizat Adina Popa, directorul adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.

Întrucât pe fracția de deșeu reciclabil precolectat în saci galbeni de către utilizatorii serviciului de salubrizare menajeră din curțile comune, Primăria Oradea a constatat că nu se pot identifica generatorii deșeurilor contaminate, pentru a evita pe viitor sancționarea contravențională a tuturor coproprietarilor de imobil, utilizatorii serviciului de salubrizare sunt rugați să menționeze pe sac (cu un marker sau pix) numărul apartamentului unde a fost generat deșeul. Ca urmare, s-a solicitat operatorului de salubritate să analizeze această disfuncționalitate în prestarea acestui serviciu de colectare a deșeului reciclabil în saci.

Utilizatorii serviciului de salubrizare au fost totodată informați asupra Regulilor colectării separate, fiind împărțite și materiale informative în acest sens.

Alte știri