Contractul de execuție, aferent lotului 2 al Inelului Rutier Metropolitan Oradea, a fost semnat

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat miercuri, 12 aprilie, la sediul instituției, contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 2 al Inelului Rutier Metropolitan.

Contractul s-a semnat cu SC PORR CONSTRUCT SA, firma care a câștigat licitația. La parafarea documentului a fost prezent și primarul Municipiului Oradea, Florin Birta. Valoarea contractului este de 81.688.374,45 lei, fără TVA.

„În următoarele trei luni, firma PORR va realiza proiectul tehnic și va trece la obținerea avizelor necesare. Ne propunem ca în cursul lunii august să începem lucrările. Pentru lotul I ne propunem ca până la finalul lunii aprilie să adjudecăm câștigătorul. De asemenea, documentele necesare au fost încărcate în sistemul electronic al Programului Anghel Saligny, urmând ca după Paște să se semneze contractul de finanțare pentru acest proiect”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Termenul prevăzut în contract pentru execuția lucrărilor este de 18 luni. În ceea ce privește Lotul 1, în cadrul licitației postate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice au fost depuse 7 oferte, procedura fiind în prezent în etapa de evaluare.

Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 și Lotul 2: km 9+055 – 17+017” va fi finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală va reprezenta 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea.

Pentru realizarea acestei investiții s-a înființat o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară formată din Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea. Au fost, de asemenea, încheiate protocoale de colaborare cu Primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri