Contractul de finanţare al Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Bihor a fost semnat

Președintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, a semnat ieri contractul de finanțare al proiectului privind înfiinţarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor. Finanţarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Parteneri în proiect sunt județul Bihor prin Consiliul Județean Bihor, Universitatea din Oradea, Societatea Parcuri Industriale Bihor și Societatea Parc Științific și Tehnologic. Valoarea totală a proiectului este 32.976.255,68 lei cu TVA (aprox. 6,8 mil euro). Durata de implementare a proiectului este 21 septembrie 2020 – 31 iulie 2023.  

În afară de construcția în sine a clădirii din Oradea cu laboratoare și dotările aferente, săli de conferințe și parcări, printre cele mai importante realizări așteptate odată cu implementarea acestui proiect se numără: cinci transferuri tehnologice realizate de Parcul Științific și Tehnologic Bihor, cinci studii tehnologice oferite întreprinderilor de către Parcul Științific și Tehnologic Bihor, două activități de internaționalizare, un eveniment/ curs de formare în inovare organizat, cinci locuri de muncă nou create în domeniul tehnologiilor avansate.

Clădirea va avea un regim de înălțime P+2E pe o suprafață utila totală de 4.899,64 mp, pe un teren de 7.622 mp situat în intravilanul municipiului Oradea, adiacent str. Ceyrat, în vecinătatea Universității Oradea și a cartierului de locuințe nou înființat „Prima Universității”, având front la strada Ceyrat. Imobilul propune amenajarea la nivelul parterului a unei zone de cercetare şi prototipare care va cuprinde: trei laboratoare de prototipare dotate cu aparatură performantă, un laborator de cercetare materiale avansate, un laborator cercetare inteligenţă artificială, o sală de conferințe cu o capacitate de 300 persoane, recepție, garderobă, foaier/zona expozițională, cafenea/depozit, sală de mese, anexe sanitare, spații tehnice și depozitării, circulații/holuri, casa scării.

„Activitățile de cercetare se vor realiza prin intermediul specialiștilor angajați din cadrul universitar. Se vor presta activități de cercetare a materialelor (plastice, metalice) prin intermediul echipamentului performant. Cercetarea inteligenței artificiale se va efectua în cadrul salii de server, sala care va fi dotată cu echipament specific tipului de cercetare: server procesare algoritmi de inteligenţă artificială”, a menţionat purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon.

Distribuie informația
Alte știri