Contractul de finanțare pentru modernizarea școlii Juhász Gyula din Oradea a fost semnat

Primăria Oradea continuă investițiile în sistemul educațional și implicit în unitățile de învățământ pentru a conferi calitate și condiții moderne elevilor.

Școala Gimnazială Juhász Gyula, situată pe str. Corvin Matei nr. 106A, va fi reabilitată și modernizată, după ce vineri, 5 aprilie, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare. Acest proiect de modernizare a fost depus spre finanțare în anul 2023 de către Primăria municipiului Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Patrimoniu Imobiliar, prin Programul Regional Nod-Vest 2021-2027.

Prin implementarea proiectului se are în vedere creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ. Astfel, se propune ca această clădire să aibă spații moderne, curate și multifuncționale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat să fie curățat și reabilitat.

Valoarea totală a investiției este 11.440.645,85 lei, din care valoarea nerambursabilă este 10.464.714,11 lei.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 luni de la semnarea contractului de lucrări. În perioada imediat următoare, Primăria va organiza licitația pentru lucrări, după care se va trece la reabilitarea și modernizarea școlii.

Distribuie informația
Alte știri