Contractul de finanțare pentru reabilitarea energetică a Liceului German „Friedrich Schiller” din Oradea, parafat

Avansează proiectul de reabilitare energetică a Liceului German „Friedrich Schiller”, situat pe str. William Shakespeare, nr. 22, după ce a fost semnat contractul de finanțare între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Municipiul Oradea. Acesta este primul contract de finanțare semnat de administrația condusă de Florin Birta în cadrul perioadei de programare 2021 – 2027.

Valoarea proiectului este de 15.835.398,60 lei, din care valoarea nerambursabilă este 9.220.427,20 lei.

Reabilitarea energetică este finanțată prin Programul Regional Nord Vest 2021 – 2027, Prioritatea 3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul.

Prin acest proiect vor fi reabilitate cele trei corpuri de clădire situate pe str. William Shakespeare, nr. 22. Lucrările de reabilitare care vor fi executate presupun: reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei. Având în vedere faptul că liceul va fi reabilitat și se va pune accent pe eficiența energetică, pe parcursul reabilitării se vor utiliza materiale de construcții și soluții tehnice care vor conduce la creșterea eficienței energetice a liceului.

De asemenea, Municipiul Oradea implementează și un alt proiect finanțat prin PNRR pentru reabilitarea corpului de clădire al Liceului Teoretic German F. Schiller din Piața Cazărmii, nr. 7. Acest proiect se află în stadiul de evaluare tehnică a ofertelor din cadrul procedurii de achiziție a lucrărilor.

Distribuie informația
Alte știri