Contractul de finanțare prin PNRR, pentru traseul cicloturistic „Velo Apuseni”, a fost semnat

Foto: facebook/Ilie Bolojan

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan a semnat miercuri, 22 martie, la București contractul de finanțare pentru traseul cicloturistic ce leagă județele Bihor, Cluj și Alba în zona Munților Apuseni. Valoarea acestuia este de 110 milioane lei. Fondurile sunt asigurate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

În etapa următoare, după finalizarea documentațiilor de proiectare, fiecare Consiliu Județean va realiza pistele de biciclete pe teritoriul județului propriu, rețeaua de piste de biciclete fiind rezultatul asocierii dintre cele trei județe.

Lungimea totală a traseului este de 227 de km, dintre care 99 sunt pe teritoriul județului Bihor.

În etapa următoare se va lucra la proiectarea traseului. Pista de biciclete va pleca din zona metropolitană Oradea, pe fundația căii ferate dezafectată dintre Băile Felix și Cordău, va ajunge în zona Beiușului, va continua spre Sudrigiu și va coti spre drumul către Padiș. În zona Ic Ponor traseul se va bifurca spre județele Alba și Cluj.

„Având în vedere că pe teritoriul județului Bihor pista de biciclete va avea o porțiune de aproape 40 de km pe rambleul liniei de cale ferată dezafectată dintre Băile Felix – Cordău și Sâmbăta – Rogoz, primele demersuri vor fi legate de finalizarea preluării amplasamentului și de realizarea studiilor tehnice, spune Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri