Contractul pentru Autostrada Bors-Suplacu de Barcau, tot mai aproape de reziliere

Contractul de peste 700 de milioane de lei pentru construirea celor 64 de km din autostrada A3 de la Bors la Suplacu de Barcau incheiat cu asocierea Corsan-Corviam este la un pas de reziliere, constructorul cerand oficial acest lucru Companiei de Drumuri (CNAIR, fosta CNADNR). Directorul CNAIR, Catalin Homor, a declarat pentru HotNews.ro ca cel mai probabil contractul va fi reziliat si avansul deja acordat cosntructorului va fi recuperat in baza unei scrisori de garantie bancara. „Acest contract cu asocierea Corsan-Corviam a fost unul cu probleme de la inceput. Nu s-au mobilizat, nu au lucrat”, a spus Homor.

„Au fost probleme legate de capacitatea constructorului de a se mobiliza. Ca o consecinta a avansului foarte mic, spre zero, am decis sa aplicam in urma cu doua saptamani o penalizare contractuala de 75 de milioane de lei. E din ce in ce mai evident ca nu are capacitatea sa duca la bun sfarsit contractul”, a declarat pentru HotNews.ro, Catalin Homor.

„Am primit la Companie [n.r. CNAIR] intentia de reziliere din partea constructorului. E din ce in ce mai certa rezilierea”, a mai spus Homor.

In ceea ce priveste avansul acordat de stat pentru demararea constructiei, in urma contractului semnat cu Corsan-Corviam in mai 2015, Homor spune ca acesta va fi recuperat.

Distribuie informația
Alte știri