Controalele medicale obligatorii după vârsta de 40 de ani

Cu toţii ne dorim să avem o stare de sănătate cât mai bună pentru mult timp, să ne menţinem echilibrul intern şi să ne bucurăm de multă vitalitate şi energie.

Odată cu înaintarea în vârstă şi cu parcurgerea modificărilor care au loc la nivel intern, organismul uman se confruntă cu o serie de schimbări şi oscilaţii care pot genera apariţia anumitor afecțiuni sau pot declanşa contexte neplăcute.

Din acest motiv, este esenţial să ne stabilim o rutină în ceea ce priveşte investigaţiile medicale, astfel încât să depistăm din timp eventualele dezechilibre care pot genera boli, precum să şi limităm apariţia semnelor de îmbătrânire.

Sănătatea sânilor

Odată cu înaintarea în vârstă, fiecare femeie ar trebui să îşi programeze anual un consult medical în vederea analizării sânilor. Efectuând o ecografie mamara Cluj, medicii specialişti vor putea depista din timp orice modificare manifestată la nivelul sânilor, evitându-se astfel riscul apariţiei complicaţiilor. 

Cu ajutorul ecografiei mamare vor fi depistaţi nodulii mamari, semnalându-se modificările de consistenţă ale acestora, se vor investiga inflamaţiile şi infecţiile acute, precum şi mastitele şi abcesele mamare. Vizitând o clinică multidisciplinară, aveţi acces la efectuarea ecografiei mamare bilaterale şi axiale, precum şi de elastografia mamară calitativă, o procedură care va completa rezultatele ecografiei. Ecografia mamară se efectuează ambilor sâni, necesitând o durată de maxim 30 de minute.

Aspectul şi sănătatea pielii, părului şi unghiilor

Organul cel mai mare al corpului uman este pielea. Acest strat protector se constituie într-o barieră foarte eficientă în faţa tuturor elementelor negative din exterior, astfel că un consult la dermatologie Cluj se impune periodic, tocmai datorită rolului important şi sarcinilor multiple pe care le îndeplineşte pielea. Aspectul pielii este un barometru pentru întregul organism, astfel că orice modificare apărută la nivelul acesteia poate fi indicele care anunţă faptul că un anumit organ se confruntă cu o disfuncţionalitate. 

Pielea este permanent expusă factorilor nocivi şi dăunători, impunând astfel o întreţinere constantă şi corectă. În acest sens, medicii specialişti pot oferi cele mai bune şi eficiente metode de tratament, indiferent de contextul cutanat parcurs. Odată cu înaintarea în vârstă, nu doar pielea îşi pierde din elasticitate şi luminozitate, ci şi părul şi unghiile suportă transformări. Un medic dermatolog va putea depista rapid lipsurile care generează dezechilibrele de la nivelul pielii, unghiilor şi părului, recomandând şi trasând scheme de tratament şi tehnici de redresare care nu vor întârzia să îşi demonstreze eficienţa.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri