Copiii de la Cantus Mundi vor cânta pentru o planetă mai sănătoasă. Ora Pământului 2024 la Oradea

Foto: arhiva

Peste 10.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile Programului Naţional Cantus Mundi se vor reuni, simultan în toată ţara, sâmbătă, în intervalul orar 20,30 – 21,30, pentru a marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri şi evenimente muzicale.

Copiii şi coordonatorii lor vor desfăşura concomitent activităţi muzicale în 77 de localităţi din România şi Republica Moldova.

Ora Pământului este o manifestare cunoscută la nivel mondial ca Earth Hour, organizată pentru prima dată în istorie în 2007, în Sydney. De atunci, în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie.

Sâmbătă, la ora 20,30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinţii şi prietenii lor vor cânta în spaţii publice, parcuri, pieţe sau în faţa instituţiilor din toată ţara pentru sănătatea pământului şi a mediului, precum şi împotriva risipei care afectează planeta.

La Oradea, elevi de la 12 școli din Bihor vor cânta sâmbătă, de la ora 20:30, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pentru a marca Ora Pământului. or fi acompaniaţi de grupul de chitarişti al Liceului Tehnologic „Felix” din Sânmartin.

Distribuie informația
Alte știri