Copiii din centrele de zi au sărbătorit Ziua Copilului

Ca în fiecare an, DAS Oradea se îngrijește ca toți copiii din centrele de zi să aibă parte de o zi plină de surprize și multă bucurie, cu ocazia Zilei Copilului, astfel, și în acest an, personalul din centrele de zi le-au pregătit copiilor, în funcție de vârstă, o zi de neuitat.

În această zi mult aşteptată, copiilor de la Centrul de Zi proveniţi din comunităţi marginalizate, situat pe Calea Clujului nr.188,  le-a fost pregătită o zi cu totul specială din care nu au lipsit activităţile sportive, jocurile copilăriei, accesoriile pentru petrecere și pizza. D-na viceprimar Antonia Nica și directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama, prezente la sărbătoarea copiilor, le-au urat La mulți ani!, să fie sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze, să se bucure de tot ce îi înconjoară şi să crească frumos. Mai mult, d-na viceprimar a cântat la pianină câteva melodii alături de copii.

Elementul surpriză al zilei a fost actorul Igor Lungu, favoritul celor mici, care a  bucurat copiii prin personajele pe care le-a interpretat şi prin animaţia întregii activităţi, fiind deghizat în clovn.

La final toţi au fost câştigători, astfel încât copiii au fost răsplătiţi cu tort şi diplome, iar noi am fost recompensaţi cu chipurile de copii fericite, scăldate în confetti strălucitoare.

Totodată, cu acest prilej, Ziua Copilului, copiii din Centrul de Îngrijire de Zi pe de strada Traian Lalescu au petrecut  câteva ore pline de energie și veselie în Orășelul Copiilor, savurând din plin joaca pe tobogane, leagăne, carusele și jocuri în castel, timp în care cei mari s-au bucurat de o plimbare în centrul orașului, vizitând o parte din obiectivele turistice reprezentative pentru orașul nostru, precum Turnul Primăriei și Sinagoga Neologă Sion.

„Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, prin aceste activităţi, aduce un strop de bucurie copiilor mai puţin privilegiaţi, şi întreaga noastră mulțumire se îndreaptă spre cei care au contribuit la bucuria celor mici, Club Kiwanis Oradea, actorul Igor Lungu şi Doina Deserturi cu Suflet care au înţeles că prin gestul lor, pot oferi momente de neuitat acestor copii şi care s-au îndreptat înspre noi, implicându-se în proiecte destinate comunităţii locale. Aceşti copii provin din familii aflate în dificultate sau risc de excluziune socială, familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, fapt pentru care au nevoie de susținerea noastră pentru a preveni abandonul școlar.

Dragi copii, sa păstraţi întotdeauna copilăria în suflet, ca o raza de lumină, si viaţa voastră va fi mult mai frumoasa. La mulţi ani!”, a declarat d-na Anca Grama, directorul DASO.

Distribuie informația
Alte știri