Copiii din Centrul de Zi au vizitat Oradea cu autobuzul turistic

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea se preocupă ca și în perioada vacanței, copiii noștri din Centrul de Zi să aibă parte de activități distractive și educative.

Astfel, cu sprijinul colegilor de la S.C.OTL S.A. cărora le mulțumim, copiii au petrecut o zi de neuitat, vizitând orașul nostru, altfel decât o fac în mod obișnuit, de data aceasta cu autobuzul turistic.

Prima escală a fost pe malul Crișului, unde au udat florile plantate de către Direcția de Asistență Socială Oradea, în cadrul Proiectului ”Faleza florilor”. Prin această acţiune, copiii s-au simţit mai aproape de natură şi au aflat mai multe despre îngrijirea plantelor cu responsabilitate, iubire şi dăruire. A fost un bun prilej de a face fotografii și de a ne delecta cu ceva dulce. Traseul nostru cu autobuzul turistic a continuat apoi prin tot orașul, pe la principalele obiective turistice văzute de la ,,înălțimea” mașinii cabrio, cu o nouă oprire în zona centrală, spre bucuria copiilor.

Tot în această săptămână, copiii din Centrul de Zi au participat la o serie de jocuri împreună cu elevi ai claselor a IX-a și a XI-a, în cadrul unei acțiuni de voluntariat organizată în colaborare cu Colegiul Tehnic “Traian Vuia” din Oradea. Prin dorința de a se crea un mediu competițional, între aceștia au fost organizate concursuri ce au vizat activități cu caracter individual și de echipă precum desen, crearea unor figurine de plastilină, scăunele muzicale iar la final, s-au bucurat de diplome și de un premiu dulce. Cu toții au avut parte de o experiență inedită de tipul “team building”, la care au participat cu interes și entuziasm.

Centrul de Zi este deschis și pe perioada vacanței, continuând și cu alte activități specifice vârstei: vizite la muzeu, la Cetatea Oradea și alte activități recreative care să le ofere o vacanță de vară minunată.

”Ne bucurăm că putem să le oferim copiilor din Centrul nostru de Zi posibilitatea de a  petrece timp prețios alături de colegii lor și de educatorii pe care îi îndrăgesc, și pe perioada vacanței de vară, oferindu-le diverse activități pentru petrecerea timpului într-un mod cât mai plăcut. Îi apreciez tare mult pe colegii mei de la Centrul de Zi care fac o treabă extraordinară cu acești copii și care au un rol foarte important în viața lor, în dezvoltarea și educația lor, dar mai ales pe partea emoțională. Orice prilej de a fii în preajma acestor copii minunați se transformă într-o revenire la copilărie, inocență și multă fericire”, a precizat directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama.

Distribuie informația
Alte știri