Copiii din Centrul de Zi Oradea au intrat în lumea magică a sărbătorilor de iarnă

La invitaţia Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, şi în acest an, trupa de teatru Asociaţia Trendart Oradea, Companie teatrală independentă „Comoara cu poveşti”, a oferit un spectacol de neuitat “Fata babei și fata moșului”, una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă. Copiii au urmărit cu mare entuziasm peripețiile celor două fete: a babei, leneșă, rea și obraznică, şi cea a moșului, bună, harnică și milostivă, au cântat și au învățat o mulțime de lucruri pline de tâlc din întâmplările personajelor.

Pe lângă momentele amuzante, vizionând acest spectacol, ei învață că în viață este important să fim buni, generoși și harnici, să-i ajutăm pe cei de lângă noi și să nu rămânem indiferenți la suferințele semenilor noștri şi nu în ultimul rând, mesajul pe care şi l-au şi însuşit „Cine nu munceşte, nu primeşte!”

Şi pentru că în cursul anului copiii au fost ascultători şi rezultatele şcolare ale acestora s-au îmbunătăţit, la finalul spectacolului de teatru, aceştia au avut o mare surpriză, “Moşul cel bun”, care a venit cu tolba plină de daruri personalizate pentru fiecare dintre ei, aşa cum ei i-au solicitat prin scrisorile lor.

“Deşi Crăciunul ar trebui să fie pentru toată lumea o sărbătoare a fericirii şi a recunoştinţei în care cele mai frumoase sentimente de linişte şi pace sunt trăite în tihnă alături de cei dragi, de cele mai multe ori, Crăciunul este pentru aceşti copii o zi ca oricare alta. Am reuşit împreună cu dumneavoastră să-i învăţăm să aştepte sărbătorile cu zâmbetul pe buze si cu speranţa ca Moşul va trece si pe la ei. Doresc să mulţumesc Asociaţiei Trendart Oradea, Companie teatrală independentă „Comoara cu poveşti” şi BRD – Groupe Societe Generale care au făcut posibil ca acest eveniment să aibă loc”, a transmis Arina Moş, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.
Mulţumim pe această cale tuturor celor care au fost în acest an aproape de noi, de copiii din centrul nostru de zi şi care au înţeles că împreună putem schimba destinele acestora. Vă dorim multă fericire, prosperitate şi CRĂCIUN FERICIT!!”

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri