Copiii din Centrul de Zi Oradea învaţă să recicleze, jucându-se

În cadrul parteneriatului încheiat între Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Clubul Rotary Oradea, copiii din Centrul de Zi Oradea au primit vizita doamnelor din club, care le-au arătat cum se pot confecţiona lucruri minunate din materiale pe care alţii le aruncă.

Într-o atmosferă interactivă, copiilor li s-a dezvăluit un aspect important, de actualitate, reciclarea materialelor uzate şi, împreună cu ei, au confecţionat din acestea, obiecte specific evenimentului mult îndrăgit de copii -“Sărbătoarea de Halloween”.

Copiii au aflat cum trebuie depozitate deşeurile, tipurile de deşeuri care pot fi reciclate de mai multe ori, cum este sticla şi oţelul şi lucrurile frumoase în care se pot transforma. Astfel s-au pus pe treabă şi, numai în câteva ore, au confecţionat un întreg arsenal de măşti, coifuri, ochelari şi ornamente (lămpi din borcane, cutii pictate,ghirlande), menite să alunge spiritele rele.

Au fost acordate 10 premii, pentru ce mai bun costum, cea mai frumoasă decoraţiune, cel mai original ornament, premii constând în diplomă şi dulciuri. Şi, cum spune şi zicala “după muncă şi răsplată”,concursul a fost urmat de o petrecere cu muzică şi dulciuri.

Distribuie informația
Alte știri