Copiii nu sunt doar purtători ai coronavirusului, ci se pot îmbolnăvi

Foto: stirileprotv.ro

Contrar unor zvonuri, cei mici nu sunt doar purtători sau transmițători ai noului virus, ci se și îmbolnăvesc de coronavirus. Dovadă, un băiețel de un an îngrijit la Iași.

Pediatrii spun că și cei mici pot face penumonii grave și vor da boala mai departe adulților. Un medic apropiat de Mihai Neșu, aflat în prezent în Nevada, spune că oprirea voluntară și imediată a circulației oamenilor este singura șansă de a controla epidemia.

E o regulă unică și foarte clară, spune Alexie Ionache, medic de boli infecțioase, aflat de 30 de ani în cel mai mare spital din Las Vegas, Nevada. Stați departe unii de alții, chiar dacă vă știți sănătoși!

„Situația este gravă, imprevizibilă și foarte delicată. Singurul mod ca să se oprească o epidemie este izolarea. Pentru că virusul trăiește în celulele umane și o perioadă limitată pe lucruri. Despre foarte mulți dintre infectați nu știam că sunt bolnavi. Nu știm unde ei merg, unde strănută, unde scuipă și nu știm cine vine în contact cu aceste secreții care au virusul,” spune Alexie Ionache, medic boli infecțioase.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri