Copiii oradeni sunt asteptati la “o lecție demo de informatica”

Clubul de Informatică pentru copii este un program derulat de Asociația Smart Learning Center din Oradea si constă în cursuri de programare pentru copii între 7 și 15 ani. „Lectia demo” va avea loc pe data 3 mai, la sediul din str. Gh. Doja nr. 5, în cadrul Prestige Business Center.

Activitatea clubului este structurată în mai multe grupe, în funcţie de vârstă, pregătire şi de interesul copiilor. Prima grupă Scratch – începători se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. Cei mici vor invata să își programeze propriile jocuri, poveşti sau animaţii interactive, să gândească creativ şi sistematic si să lucreze colaborativ.

Grupa de Web-Development (11-14 ani) are ca scop familiarizarea cu cele mai cunoscute tehnologii (HTML, CSS și JavaScript)destinate dezvoltării site-urilor de Internet. Elevii vor finaliza proiecte care constau în pagini de Web cu numeroase link-uri, imagini, efecte de tranziție, formulare, hărți și interactivitate cu utilizatorul.

Introducerea în Algoritmică (11-15 ani) și în programarea de nivel înalt se face în cadrul grupei de Python, un limbaj de programare extrem de popular în ultimii ani și extrem de flexibil. Tinerii cursanți pot face cunoștință pentru prima oară cu gândirea structurată, cu algoritmii și cu structurile logice, cu funcții, biblioteci, clase, metode etc.

Distribuie informația
Alte știri