Copiii vor primi 600 de lei de la stat daca parintii vor economisi pentru ei

Copiii vor primi 600 de lei de la stat daca parintii vor economisi pentru ei. Guvernul se pregătește să adopte o nouă Ordonanță de Urgență prin care să se înființeze programul guvernamental gROwth. Prin acesta, Trezoreria Statului va deschide conturi copiilor, iar părinții vor putea depune bani. Statul va veni cu 600 lei anual, dacă în cont s-au depus într-un an mai mult de 1.200 lei. De asemenea, se aplică o dobândă de 3% pe an.

Suma va putea fi retrasă doar după ce copilul a împlinit 18 ani, ceea ce înseamnă că reprezintă un împrumut acordat statului în condițiile costurilor din ce în ce mai mari de finanțare atât de pe piața internă, cât și externă. Depunerile pot începe din luna decembrie 2018.

Proiectul de OUG mai prevede că orice minor are dreptul la un singur cont individual de economii Junior şi că în cont se pot depune, de către reprezentantul legal al minorului sau de către alte persoane, oricând sume de bani în lei. Sumele existene în cont nu pot face obiectul unei executări silite sau al unei alte tranzacţii, nu pot fi cesionate sau gajate, sub sancţiunea nulităţii actelor respective.
Criticii acestei masuri sustin ca, Guvernul este in criza financiara, si prin acest proiect urmareste, de fapt, sa se imprumute de la romani.

Foto: economica.net

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri