”Copilăria în Epoca de Aur” și ”Magazinul Mixt” noile atracții ale Muzeului Cetății și Orașului Oradea

De 1 iunie ne întoarcem la copilărie. Două expoziții ”Copilăria în Epoca de Aur” și ”Magazinul Mixt” vor fi deschise de 1 iunie la Muzeul Cetății și Orașului Oradea.
Roadele campaniei ”Nu arunca trecutul. Adu-l la Muzeu!”, demarată pe 19 septembrie 2016, la inițiativa muzeografilor din Muzeul Cetății și Orașului Oradea, începe să dea roade. Proiectul s-a bucurat de un real sprijin din partea orădenilor care au răspuns pozitiv inițiativei. Astfel, au fost încheiate peste 20 procese verbale de donație, însă mulți alți donatori au dorit să rămână anonimi. În cadrul campaniei au fost adunate peste 800 de obiecte, de la sticle de sifon, de lapte, jucării, televizoare, radiouri, un cărucior de copii, unul de jucărie, carpete de perete, o mobilă de bucătărie, tablouri cu stema PCR și a României, steagul PCR și al României, tablou cu Ceaușescu, cartea ”Omagiu”, uniformă pionier și elev, insigne, carnete UTC, PCR, cărți, reviste etc.
Pe 1 iunie, vor fi deschise publicului larg două expoziții tematice: ”Copilăria în Epoca de Aur”, respectiv ”Magazinul Mixt”. Prima expoziție reunește obiecte care amintesc de copilăria anilor 70-80, fiind expuse o colecție impresionantă de jucării, manuale școlare, rechizite, diafilme, colecții de timbre etc. Va fi recreată atmosfera acelor vremuri și printr-o proiecție de de diafilme și filme din acea perioadă. A doua expoziție ”Magazinul Mixt” este o întoarcere în trecutul bunicilor și părinților, în atmosfera sumbră a unui bold sărăcăcios.
Realizatorii celor două expoziții sunt: dr. Augustin Țărău și dr. Cristina Liana Pușcaș, muzeografi, respectiv Cristian Negru, bibliotecarul Muzeului Cetății și Orașului Oradea. Expozițiile au fost amenajate la etajul II, Corp A și B al Palatului Princiar. De 1 iunie, toate expozițiile Muzeului Cetății și Orașului Oradea vor putea fi vizitate gratis, atât de copii, cât și însoțitorii lor, în intervalul orar 09-17.
 
De asemenea, în zilele de 2,3 și 4 iunie, programul de lucru este 09 – 17, luni, 5 iunie, este închis. În restul zilelor, taxa de vizitare este 5 lei adulți, 3 lei copii.
Distribuie informația
Alte știri