CORBU îi dedică un turneu sculptorului Constantin Brâncuși

În perioada 17-23 februarie, Sergiu CORBU Boldor, violonistul și liderul Proiectului Muzical CORBU, pornește în turneu cu Blana con Dios. Starea 23. Turneul îi este dedicat lui Constantin Brâncuși și cuprinde cinci orașe: Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Reghin, Piatra Neamț și Iași.

Scopul turneului este acela de a atrage atenția asupra artei lui Constantin Brâncuși, sculptura, printr-o altă artă: muzica.

„Vioara este instrumentul meu de suflet. Deși am ales să-i dedicăm lui Brâncuși o săptămână de turneu, am decis, nu întâmplător, ca evenimentul de pe 19 februarie, când este, de fapt, ziua de naștere a lui Brâncuși, să-l ținem la Reghin.  Se știe că Brâncuși avea o pasiune aparte pentru viori, iar Reghin este supranumit Orașul viorilor,” spune Sergiu Boldor. Aceasta a absolvit Faculatea de Muzică la secţia Pedagogie Muzicală şi mai târziu şi Interpretare Muzicală – vioară, ambele în Oradea.

Astfel, prin acest turneu CORBU face conexiunea între muzică și sculptură, două domenii aparent diferite. 

Ideea conexiunii profunde între muzică și sculptură a prins viață pornind de la vorbele lui Brâncuși, care mărturisește că: „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Sculptura: Muzică în nemișcare. Muzica: sculptură în desfășurare.” 

Biletele pot fi achiziționate online pe entertix.ro sau în ziua evenimentului. Accesul general este de 23 lei, iar accesul pentru elevi, studenți și pensionari este de 13 lei.

Alte știri