Coridorul verde din Cartierul Grigorescu poate fi gata până la final de an

Primăria Oradea a semnat contractul de lucrări privind realizarea „Coridorului Verde în Cartierul Grigorescu” cu asocierea formată din S.C Saminstal S.R.L și S.C B&T Artă și Arhitectură S.R.L. Terenul destinat investiției este situat în zona rezidenţială aferentă străzii Daliei, fiind într-o stare de paragină, neîngrijit și nesalubrizat.

Întrucât zona verde este traversată de Pâraul Adona, pentru a face legătura cu str. Antim Ivireanu respectiv str. Apateului se propun două podeţe pietonale cu lăţimea de 4 m, respectiv 2m. Piesa de rezistenţă a parcului este ochiul de apă amplasat central în jurul căruia se vor amenaja spaţii plantate, circulaţii pietonale şi parţial carosabile pentru întreţinere, mobilier urban şi diferite zone de interes, destinate sportului şi loisirului pentru fiecare vârstă. Totodată, se vor realiza locuri şi terenuri de joacă pentru copii, diferenţiate pe categorii de vârstă.

Valoarea contractului este de aproape 6 milioane de lei, durata de elaborare a documentației tehnico-economice fiind de 2 luni, iar durata de execuție a lucrărilor de 10 luni.

Distribuie informația
Alte știri