Coridorul verde din strada Barcăului va fi gata până la toamnă

Primăria Oradea a semnat contractul de lucrări cu o asociere de firme din oras pentru proiectarea și execuția „Coridorului verde din strada Barcăului”. Va costa circa 7,7 milioane de lei, iar investiția urmează să fie finanțată din fonduri europene pe axa POR 4.2 privind îmbunătățirea mediului urban prin revitalizarea și regenerarea terenurilor dezafectate.

„Realizarea acestui coridor verde este necesară deoarece, la nivelul străzii Barcăului, în timp, s-a constituit o zonă degradată, pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia, care la această dată nu mai sunt folosite pentru activităţile economice pe care le-au deservit. Lucrările de execuție vor începe în cursul lunii mai, această zonă de agrement de pe strada Barcăului în suprafață de 3,8 hectare urmând să devină coridorul verde al cartierului Ioşia, cu zone de relaxare și de petrecere a timpului liber”, spune viceprimarul Florin Birta.

Concomitent cu realizarea acestui parc municipalitatea va lucra la un proiect de amenajare a unei piste de alergare în jurul parcului, care se va finanța din buget local.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri