Corina Creţu: Ilie Bolojan, exemplu de de bune practici în atragerea de fonduri europene

Prezentă la Oradea, la inaugurarea Podului Centenarului, construit peste râul Crişul Repede, comisarul european Corina Creţu a spus că deocamdată România nu reuşeşte să utilizeze la maximum şansa oferită de politica de coeziune.

„Avem această şansă unică de a face parte din familia europeană. Este un efort financiar pe care statele cele mai bogate îl fac pentru a investi în regiunile cele mai sărace, printre care şi România. Din păcate nu reuşim, deocamdată, să utilizăm la maximum această oportunitate, această şansă unică, nu ştim cât va mai exista această politică de coeziune. Tot ce pot să vă asigur e că, pentru perioada 2021-2027, m-am zbătut să avem acelaşi criteriu, produsul intern brut pe cap de locuitor, care va aduce 8 miliarde de euro în plus României, pentru fondurile structurale şi de investiţii. Dar dacă nu avem proiecte de calitate nu le putem implementa”, a declarat Corina Creţu.

Totodată, ea a dat exemplul Oradiei ca unul de bune practici, transmiţându-le primarilor care nu ştiu cum să atragă fonduri europene că nu e o ruşine să „se inspire” de la edilul Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri