Corina Crețu la Oradea: ”Românii merită să meargă demni în Europa, fără controale, la fel ca toate celelalte ţări”/ VIDEO

Europarlamentul Corina Creţu (Pro România), fost Comisar pentru Politică Regională al Comisiei Europene (2014-2019), a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că speră ca până la sfârşitul anului, România să intre în Spaţiul Schengen.

„Românii merită să meargă demni în Europa, fără controale, la fel ca toate celelalte ţări. România face sacrificii imense, mai ales de când a început războiul din Ucraina. Din păcate, eu cred că nu avem negociatori suficient de buni. Nu putem sta la mâna unui partid de 6% din Olanda şi cred că putem negocia măcar ca Olanda să se abţină. Dacă Olanda măcar s-ar abţine, România ar intra în Schengen. Cel mai important este să se pună pe ordinea de zi, iar aici este rolul Ministerului de Interne, în primul rând, pentru că se discută în Consiliul JAI”, a afirmat Corina Creţu.

Speranţele sunt îndreptăţite, a spus ea, şi de asigurările oferite, pentru prima dată, de cancelarul Germaniei şi de preşedintele Franţei, care s-au exprimat în favoarea intrării României în Schengen.

Europarlamentarul Corina Creţu, prim vicepreşedinte Pro România, a făcut marţi o vizită în Bihor, în cadrul „Săptămânilor verzi” ale Parlamentului European, dedicate circumscripţiilor electorale. Ea s-a întâlnit cu conducerea judeţeană a filialei Pro România – preşedintele Daniel Pop, secretarul general Dan Ardelean şi a ajuns în comuna Drăgeşti, condusă de singurul primar Pro România din Bihor, Delia Farcaş.

Distribuie informația
Alte știri