Cornel Popa: Minciuna ca act de guvernare. Declarație politică

Lia Olguța Vasilescu a declarat cu emfază, la televiziunea națională, că în toată țara sunt în construcție 3.000 de școli și grădinițe. Sunt șantiere peste tot, a afirmat ministrul Muncii. Cer public lista acestor școli și grădinițe care sunt acum în construcție! Nu în faza de proiect, ci în șantier, cum afirmă cu tărie un ministru al Guvernului României.

Sunt surprins de faptul că aflăm vestea aceasta atât de bună întâmplător, într-o emisiune despre pensii și Pilonul I și II, și nu de la ministrul Dezvoltării regionale sau de la cel al Educației… Acest lucru mă face să cred că este o nouă minciună marca PSD, pe care doamna ministru o va recunoaște ulterior, așa cum a recunoscut în aceeași emisiune TV faptul că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor, orice mărire venind din “pixul guvernanților”.

România are nevoie de școli și grădinițe noi, copiii au nevoie de spații adecvate în care să învețe, în care au apă curentă și nu cad tavanele! Iar cifra aceasta ar fi o adevărată minune, pusă alături de numărul școlilor cu toaleta în curte sau, mai grav, cu numărul localităților în care școlile și grădinițele nu există și copiii merg kilemetri întregi pe jos ca să ajungă la cursuri.

Mărturisesc că mi-aș dori să o cred pe doamna Vasilescu, dar știind apetitul PSD pentru manipulare, minciună și propagandă falsă, mi-e teamă că este o nouă exagerare care trebuie să aducă beneficii de imagine partidului, atâta tot! Minciuna a devenit act de guvernare mai ales în Cabinetul Dăncilă, deja marcat de incompetență și lipsa oricărui contact cu profesionalismul, diplomația și politica la nivel înalt. Iar toate acestea vor fi decontate de noi, ca națiune, nu numai de PSD: deficitul de imagine provocat de Guvernul Vasilica Dăncilă va fi greu recuperat.

De altfel, minciuna, dezinformarea și stilul discreționar al puterii de stânga au efecte distructive și în jurul nostru – cazul concret al invalidării mandatului lui Andrei Năstase stă mărturie. Reflexul de a distorsiona și distruge adevărul, realitatea concretă, este al puterii care nu știe să pună valoare și responsabilitate în conducerea unei țări, dar știe extrem de bine să manipuleze. Revin, așadar, cu rugămintea de a trata guvernarea cu seriozitate și a veni în fața populației cu cifre, nu manipulări grosolane!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Distribuie informația
Alte știri