Cornel Popa: Plata, înainte de moțiune

Partidul Național Liberal s-a ținut de cuvânt și a venit în Parlament cu moțiunea de cenzură în jurul căreia a adunat reprezentanți ai mai multor formațiuni politice care înțeleg ceasul al XII-lea în care ne aflăm. Cum am ajuns aici? Din cauza faptului că PSD nu s-a ținut de cuvânt: nici în ceea ce privește programul de guvernare, nici în ceea ce privește iluziile vândute în campanie, nici măcar în materie de obligații la nivel european. Suntem, iată, în pericol să pierdem portofoliul Transporturilor la Bruxelles, din cauza vidului de competență pe care l-a generat actualul Guvern. Iar acest lucru este doar vârful icebergului…

Revenind la cele două promisiuni în oglindă, a PNL în legătură cu sancționarea actualului Guvern și a PSD în legătură cu guvernarea competentă a țării, consider că niciun program nou inventat în laboratoarele pseudo-economice ale PSD nu poate cumpăra un vot la prezenta moțiune de cenzură. Impostura a ajuns prea departe și realitatea ne lovește pe fiecare dintre noi, oricât încearcă Viorica Dăncilă să cosmetizeze lucrurile. Așa că Fondul de Dezvoltare și Investiții sau clona PNDL nu poate cumpăra voturi și încă puțin timp la butoane pentru PSD! Banii aceștia, atât de necesari investițiilor în toată țara, nu numai acolo unde sunt primarii puterii, nu trebuie să fie folosiți ca monedă de schimb. Bunăstarea românilor nu trebuie tranzacționată! Cu atât mai puțin acum, când este evident că se impune o schimbare radicală: România este guvernată prin împrumuturi așa cum am mai spus, este condusă de miniștri interimari și dictează investițiile în zona rurală prin Comisia de Prognoză. Niciodată nu a fost mai evident că lucrurile au scăpat de sub control. Iar protagoniștii se afundă în ridicol și ne trag odată cu ei, adăugând peste toată rușinea și o datorie publică ce capătă proporții alarmante! În același timp, orice creștere de salariu sau pensie a fost anulată de creșterile de preț, iar românul este exact în aceeași situație ca înainte să fie atât de multă presiune pe buget. După împrumutul de jumătate de milion de euro pentru dispensare sătești, Viorica Dăncilă a anunțat 6 miliarde de lei pentru drumuri, podețe și dispensare, care au rămas un pretext pentru Cabinetul Dăncilă de a mai face noi datorii.

Oare mai este nevoie de dovezi în plus față de ceea ce se vede cu ochiul liber? Moțiunea de cenzură are toate motivațiile posibile și trebuie votată fără întârziere! Consțiința fiecăruia dintre noi, parlamentarii actualei legislaturi, va sta față în față cu dezastrul actualei guvernări și nu va putea fi cumpărată cu mărunțiș pentru o primărie sau alta. Primarii înșiși au înțeles capcana în care sunt atrași prin această mită înainte de moțiune. Localitățile pe care le administrează au nevoie ca de aer de investiții, dar nu pot fi trecute în ruleta PSD și nu pot fi dezvoltate în funcție de culoarea politică. Cetățenii români nu merită această bătaie de joc! Iar PSD ar trebui să înțeleagă cel mai bine acest concept, doar și-a construit ultima campanie pe ideea respectului față de români. Este timpul să pună în practică ceea ce au predicat în urmă cu puțin timp!
Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Distribuie informația
Alte știri