Coroana dentară de porțelan – care sunt avantajele acestei soluții și cum trebuie îngrijită?

Coroana confecționată din porțelan reprezintă o soluție excelentă la problemele legate de carii și decolorarea dinților. Descoperă cele mai importante avantaje ale acestei componente și învață cum să ai grijă de ea, pentru a avea o dantură impecabilă pentru cât mai mult timp.

Când ar trebui să alegi o coroană dentară de porțelan?

Coroanele de porțelan sunt indicate în special pentru acei pacienți cu carii semnificative în țesuturile dure ale dinților sau decolorări care nu pot fi îndepărtate din cauza fluorozei sau bolilor generale.

Printre cele mai vizibile avantaje ale acesteia este, desigur, atractivitatea vizuală, întrucât arată și se simt precum dinții naturali. De aceea, de cele mai multe ori, când ajungi într-o clinică stomatologică având un dinte deteriorat într-o stare avansată, aceasta este prima recomandare a medicului.

Un alt avantaj al unei coroane dentare de porțelan este durabilitatea. Dacă a fost pusă corect și procedura a fost efectuată de un specialist și folosindu-se în proces materiale de calitate premium, poate fi folosită fără probleme mulți ani. Merită să îți amintești însă, că totul depinde cu adevărat de starea dintelui pe care a fost plasată coroana, precum și de posibila malocluzie a pacientului. Prin urmare, durata estimată de utilizare a acestor restaurări trebuie determinată de medicul stomatolog.

Coroana de porțelan este o soluție protetică folosită de ani de zile. Asigură o bună estetică, are funcționalitate crescută și durabilitate mare. Acestea oferă rezultate deosebite și merită să fie selectată, mai ales cand lucrarea vizează dinții din față, vizibili în timp ce zâmbești.

Cum trebuie îngrijită coroana dentară?

Un avantaj suplimentar oferit de coroana dentară este faptul că după montare arată ca proprii dinți, iar îngrijirea adecvată nu necesită acțiuni complicate. Este suficient să o cureți după fiecare masă, acordând o atenție deosebită spațiului de la marginile gingiilor. Pentru că, dacă neglijezi această zonă, pe ea pot apărea placă și tartru.

Când cureți dinții, utilizează perii moi sau perie cu fermitate medie; de asemenea, se recomandă renunțarea la pastele de dinți și produsele cosmetice care contribuie la abraziunea suprafeței dentare, cum sunt cele cu efect de albire. De asemenea, este indicat să folosești ață dentară și apă de gură fără alcool.

Cu toate acestea trebuie amintit că soluțiile de tip coroane de porțelan nu sunt recomandate atunci când pacientul suferă de boală parodontală avansată, activă. În acest caz, inflamația trebuie mai întâi tratată. Nu pot fi montate pacienților cu dantură deteriorată în mare parte, în astfel de situații se impun alte scheme de tratament. 

Distribuie informația
Alte știri