Coroanele din plastic, interzise în cimitirul din Oradea. Vezi de când

Foto: stirileprotv.ro

Administrația Domeniului Public a decis ca, de la 1 iunie, coroanele din plastic sau cele din flori naturale, dar legate cu sârmă, să fie interzise în Cimitirul Municipal.

Aceste ofrande se transformă în deșeuri, iar administrația orașului e nevoită să cheltuiască zeci de mii de lei lunar pentru a scăpa de ele. Tot în Cimitirul Municipal vor fi montate panouri electrice, pe care vor rula mesaje de condoleanțe.

Cimitirul Municipal din Oradea este cel mai mare din România, se întinde pe 73 de hectare și are aproape 60.000 de locuri de veci.

”Am vrut să le tocăm, nu se poate, conțin sârmă, strică aparatele. După aia, coroanele din plastic nu pot fi folosite în niciun fel. Ba, mai mult, zeci de ani, ele nu se degradează”, spune Liviu Andrica, director ADP Oradea. potrivit stirileprotv.ro.

Administrația cimitirului din Oradea cheltuiește în jur de 60.000 de lei lunar pentru a scăpa de coroanele din plastic. Pentru a rezolva problema costurilor, dar mai ales pe cea a poluării mediului, orădenii sunt îndemnați să aducă de acum încolo buchete și coroane din flori naturale.

Vânzătorii de coroane mortuare spun că se vor adapta noilor reguli. Regula se aplică, deja, în zona de nord a județului, unde mai mulți preoți reformați au decis că e momentul să renunțe la plastic.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri