Coronavirus – Guvernul maghiar anulează festivitățile de 15 martie

Guvernul acceptă recomandarea corpului operaţional şi anulează festivitatea centrală prevăzută pentru 15 martie – a anunţat Centrul de Informare al Guvernului într-un comunicat remis sâmbătă agenţiei ungare de presă MTI.

Potrivit comunicatului, deşi în Ungaria s-au semnalat doar contagieri individuale şi nu există focare, festivitatea din curtea muzeului este cea mai mare manifestare din ţară, la care publicul soseşte din toate colţurile ţării.

“Prin urmare, ţinând cont de considerentele de siguranţă şi acceptând recomandarea corpului operaţional, guvernul a decis să anuleze marea festivitate din curtea muzeului, prevăzută pentru 12 martie” – subliniază comunicatul.

Festivităţile şi evenimentele locale nu au un impact naţional, prin urmare menţinerea lor rămâne la latitudinea organizatorilor locali – scrie în comunicatul Centrului de Informare al Guvernului.

Conform recomandării corpului operaţional guvernamental, primăria Budapestei a anulat de asemenea manifestarea sa din 15 martie – a anunţat primarul general al capitalei, Gergely Karácsony sâmbătă, pe Facebook. Primarul general a scris în postul său că nimic nu este mai presus de siguranţa şi sănătatea locuitorilor Budapestei.

Partidele din opoziţie – Coaliţia Democratică, Jobbik, PSU, Dialog pentru Ungaria, Politica Poate fi Altfel şi Liberalii – au hotărât şi ele să renunţe la festivitatea lor comună cu ocazia zilei de 15 martie din cauza coronavirusului – a anunţat Mişcarea Momentum sâmbătă, pe pagina Facebook a evenimentului.

Potrivit comunicatului, coronavirusul constituie un risc tot mai mare şi în Ungaria. În prezent, în Ungaria sunt cinci bolnavi diagnosticaţi cu coronavirus.

Alte știri