Coronavirus în Bihor: 12 iulie. Crește mult numărul persoanelor internate

Astăzi, 12 iulie, ora 08:30, în județul Bihor sunt: 94 persoane internate; 647 persoane vindecate; 91,51% din persoanele diagnosticate Covid-19 în județul Bihor s-au vindecat până în prezent.

Echipele mixte de jandarmi și polițiști au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) în mijloacele de transport în comun. În urma controalelor, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În aceste misiuni au fost implicați 122 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 49 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 27 în patrule mixte.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor confirmate ca infectate la spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 9 cadre ISU „Crișana”.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Bihor, prefectul Dumitru Țiplea, face un apel către cetățeni să respecte recomandările specialiștilor, respectiv purtarea măștii, normele de igienă și de distanțare socială: “Pentru a nu fi nevoiți să ne întoarcem la restricții și pentru a reveni la viața noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și recomandările specialiștilor. Mulțumesc tuturor bihorenilor care le respectă, înțelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!”.

Distribuie informația
Alte știri