Coronavirus în Bihor – 16 mai, ora 08:30

Astăzi, 16 mai, ora 08:30, în județul Bihor sunt: 313 persoane aflate în carantină; 113 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea; persoane internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” (Hotel Ceres, Băile 1 Mai); 409 persoane vindecate (din care 304 la Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” – Hotel Ceres, Băile 1 Mai), 83,13% din persoanele diagnosticate Covid-19 în județul Bihor s-au vindecat până în prezent.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 15 mai, ora 08.00 – 16 mai, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor cu responsabilități pe linia combaterii răspândirii infecției cu Covid-19 au desfășurat o serie de activități specifice, după cum urmează:

Polițiștii bihoreni au verificat 306 persoane aflate în izolare la domiciliu. În aceste misiuni au fost implicate 374 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 2 centre de carantină active și misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în izolare. În misiuni au fost implicate 63 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 27 în patrule mixte pentru verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au efectuat 1 misiune de transport a persoanelor intrate în țară, către cea mai apropiată stație de transport public care asigură conexiunea cu județul de domiciliu a persoanelor respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU „Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Reamintim că ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 37 cadre ISU Crișana.

Alte știri