Coronavirus în Bihor, 27 mai, ora 8,30

Astăzi, 27 mai, ora 08:30, în județul Bihor sunt: 47 persoane aflate în carantină; 130 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea; 450 persoane vindecate, 81,37% din persoanele diagnosticate Covid-19 în județul Bihor s-au vindecat până în prezent.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 26 mai, ora 08.00 – 27 mai, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor cu responsabilități pe linia combaterii răspândirii infecției cu Covid-19 au desfășurat o serie de activități specifice, după cum urmează:

Polițiștii bihoreni au verificat 1601 persoane aflate în izolare la domiciliu. În aceste misiuni au fost implicate 329 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 2 centre de carantină active. În misiunile desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor au fost implicate 28 de cadre, din care 20 în patrule mixte pentru asigurarea ordinii publice în vama Borș și pentru verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au efectuat misiuni de asigurare la corturile amplasate în proximitatea hotel Iris, unde sunt preluate persoanele care intră pe jos în țară, urmând a fi transportate spre localitățile de domiciliu/rezidență. De asemenea, cadrele ISU „Crișana” au efectuat 1 misiune de decontaminare. Reamintim că ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 19 cadre ISU Crișana.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe perioada stării de alertă au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 lei.

Alte știri