Coronavirus în Bihor – 8 mai, ora 08:30

Astăzi, 8 mai, ora 08:30, în județul Bihor sunt:• 272 persoane aflate în carantină; • 136 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea; • 87 persoane internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” (Hotel Ceres, Băile 1 Mai); • 309 persoane vindecate (din care 231 la Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” – Hotel Ceres, Băile 1 Mai)

• 64,64% din persoanele diagnosticate Covid-19 în județul Bihor s-au vindecat până în prezent

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 7 mai, ora 08.00 – 8 mai, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

• Polițiștii bihoreni au verificat 231 persoane aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 15 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 4 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină. În aceste misiuni au fost implicate 138 de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

• Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de ordine publică specifice pe timpul instituirii carantinei în colonia de rromi din Vadu Crișului, în care au fost implicate următoarele efective: 6 jandarmi și 2 autoturisme. De asemenea, echipajele de jandarmi au însoțit 9 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 3 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 90 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 33 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au efectuat 11 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU „Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Reamintim că ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 31 de cadre ISU Crișana.• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Distribuie informația
Alte știri