Corul Madrigal, în turneu naţional de Sărbătorile Pascale în opt oraşe. Vezi când ajunge la Oradea

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susţine Turneul naţional de Paşte „Săptămâna Patimilor” în perioada 29 martie – 13 aprilie, în opt oraşe din România.

Cele nouă spectacole extraordinare „Săptămâna Patimilor”, dirijate de Anna Ungureanu – dirijor principal şi Cezar Verlan – dirijor secund, vor avea loc la Bacău, Iaşi, Târgu Mureş, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea şi Bucureşti şi îi vor avea ca invitaţi pe tinerii actori Corneliu şi Pavel Ulici. Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii va fi marcată şi de corurile de copii ale Programului Naţional Cantus Mundi din fiecare oraş, care vor cânta alături de Corul Madrigal.

Concertul din Oradea va avea loc pe data de 11 aprilie, ora 19,00 la Teatrul „Regina Maria”.

Structurat ca o propunere de introspecţie şi de redescoperire prin sunet a înţelesurilor universale ale Săptămânii Mari, repertoriul Corului Madrigal invită publicul să întâmpine Paştele cu o serie de 13 compoziţii de factură spirituală, româneşti şi universale.

În program se regăsesc lucrări semnate de Anton Pann, Gheorghe Cucu, Gheorghe Danga, precum şi de Wolfgang Amadeus Mozart, Krzystof Penderecki sau Christopher Tin. Spectacolul este completat prin scenografie şi imagine, dar şi prin texte sacre din Evangheliile Noului Testament, aduse pe scenă de Corneliu şi Pavel Ulici.

Regia şi scenariul spectacolului extraordinar de Paşte „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, scenografia aparţine lui Vladimir Turturica, designul de lumini este creat de Alin Popa, iar regia de sunet este coordonată de Gabriel Scîrlet.

Biletele pot fi achiziţionate de pe platforma Bilete.ro.

Turneul de Paşte se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanţei artistice naţionale, dar şi al relevanţei culturale şi de imagine a României în lume. 

Distribuie informația
Alte știri