CosmoParc, sâmbătă în Cetate. Eveniment de familiarizare a copiilor cu astronomia, organizat de USR

USR Bihor, împreună cu asociația Anima Urbi, organizează sâmbătă 9 septembrie, la Oradea, un eveniment recreativ și educațional. Evenimentul, intitulat CosmoParc, își propune să familiarizeze în special copiii, cu noțiuni de știință și astronomie, într-un într-un mod plăcut și distractiv.

Activitatea este menită, atât să aducă un plus educațional, cât și să onoreze tradiția astronomiei în Oradea. Considerată multă vreme Meridianul 0 al lumii, în Cetatea Oradiei s-a construit primul observator astronomic din Europa, în anul 1459, de către episcopul Joan Vitez din Zredna.

Se spune chiar că celebrul Cristofor Columb ar fi descoperit America, folosind ca ajutor la navigație o hartă celestă întocmită la Oradea: Tabula Varadensis.

La eveniment, cei mici și însoțitorii lor se vor putea bucura de activități precum: ateliere de fizică, experimente chimice și demonstrații cu roboți.

Participanții vor avea de asemenea acces la: un planetariu, ca să descopere planetele Sistemului Solar și Universul, telescoape și hărți cu meridianul Zero, un atelier de scriere, despre literatura SF, dar și un atelier cu matematică aplicată și distractivă.

Atelierele enumerate sunt conduse de profesori, specializați în disciplina de studiu corespunzătoare.

Sunt, așadar, activități pentru toate gusturile. În plus, ca să capteze pe deplin atenția celor mici, Teatrul de copii va pune în scenă spectacolul „Bum-Bum”.

Programul propus:

Atelier de fizica cu roboti educationali 10:00 – 16:00
Atelier de chimie, experimente 11:00 – 17:00
Atelier matematica 10:00 – 14:00
Atelier literatura, eseuri de ficțiune: 11:00 – 17:00
Atelier astronomie: 10:00 – 23:00
Planetarium 10:00 – 23:00

Activitățile planificate au scopul de a anima interesul copiilor pentru știință, astronomie, dar și de a-i familiariza cu istoria bogată a orașului.

USR Bihor își dorește crearea unui parc științific, cu astronomia ca temă centrală. Acest demers, de educație nonformală, ar contribui semnificativ la orientarea în carieră a tinerilor generații. Credem că este corect să afirmăm că în prezent, copiii și tinerii absorb mult mai multă informație din activități extracurriculare, în timpul liber, decât o fac la școală. În plus ar fi o atracție turistică unică și valoroasă pentru Oradea. Poți susține proiectul CosmoParc prin semnarea petiției: https://petition.qomon.org/semneaza-pentru-cosmoparc/

CosmoParc se desfășoară începând cu ora 09.00 dimineața, în curtea interioară a cetății Oradea, până seara la ora 23:00.

Distribuie informația
Alte știri