Coşul de fum al CET II a fost demolat. VIDEO

SC Aloref SRL, în calitate de proprietar şi beneficiar, şi SC OGS Consulting Exploziv SRL, în calitate de executant, au anunţat incă de saptamana trecuta demolarea coşului de fum având înălţimea de 160 m. Demolarea a fost asistata de organele abilitate (IPJ Bihor – Serviciul Explozivi; Poliţia Locală Oradea; Poliţia Rutieră). Sute de oradeni au vrut sa imortalizeze momentu. Chiar daca, circulaţia pe şoseaua de centură a fost oprită, in vecinătatea perimetrului de siguranţă, oamenii au filmat, momentul caderii turnului.

Activul CET II Oradea a fost cumpărat la licitaţie în 2015 de societăţile Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti, în urma lichidării SC Termoelectrica SA Bucureşti.

În ianuarie 2016, între noii proprietari şi Primăria Municipiului Oradea a fost încheiat un protocol care prevede demolarea/demontarea/dezafectarea construcţiilor şi instalaţiilor aferente activului CET II, valorificarea terenului disponibil, precum şi închiderea ecologică a haldei de cenuşă şi zgură.

Protocolul prevede şi colaborarea noilor proprietari cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial, în scopul valorificării terenurilor şi infrastructurii disponibile prin atragerea de investitori.

foto: captura youtube

Distribuie informația
Alte știri