Coşul de fum al CET II va fi demolat cu materiale explozive, intre Craciun si Anul Nou

În data de 5 decembrie 2016, SC OGS Consulting Exploziv SRL Hunedoara a început lucrările de pregătire în vederea demolării coşului de fum aflat pe platforma CET II Oradea. Data demolării cu material exploziv a fost stabilită pentru miercuri, 28 decembrie 2016, în intervalul orar 15.30-16.00.

SC Aloref SRL, în calitate de proprietar şi beneficiar, şi SC OGS Consulting Exploziv SRL, în calitate de executant, au anunţat că demolarea coşului de fum având înălţimea de 160 m se va face cu cădere pe o direcţie dată, respectându-se prevederile legale în vigoare, cu suportul organelor abilitate (IPJ Bihor – Serviciul Explozivi; Poliţia Locală Oradea; Poliţia Rutieră).

În vecinătatea perimetrului de siguranţă, circulaţia pe şoseaua de centură va fi oprită, pentru o perioadă de 5 minute, între cele două corpuri de clădiri ce delimitează CET 2 Oradea.

Activul CET II Oradea a fost cumpărat la licitaţie în 2015 de societăţile Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti, în urma lichidării SC Termoelectrica SA Bucureşti.

În ianuarie 2016, între noii proprietari şi Primăria Municipiului Oradea a fost încheiat un protocol care prevede demolarea/demontarea/dezafectarea construcţiilor şi instalaţiilor aferente activului CET II, valorificarea terenului disponibil, precum şi închiderea ecologică a haldei de cenuşă şi zgură.

Protocolul prevede şi colaborarea noilor proprietari cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial, în scopul valorificării terenurilor şi infrastructurii disponibile prin atragerea de investitori.

Distribuie informația
Alte știri