Coșul de fum deteriorat sau necurățat de funingine vă poate distruge locuința!

Miercuri, 18 ianuarie a.c., pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum, la o locuință situată în Oradea.

În jurul orei 12.20, în urma unui apel primit prin numărul unic 112, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, au fost mobilizate pe strada Rozmarinului din municipiu, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă și salvarea eventualelor victime ale evenimentului.

Ajunși la adresa indicată de apelant, pompierii au constatat că arderea se manifesta la astereala din lemn a acoperișului, existând riscul propagării flăcărilor la întregul acoperiș, la podul și la încăperile casei, astfel că, pentru localizarea și lichidarea operativă a incendiului, pompierii au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, realizând dispozitive de stingere atât în interiorul, cât și în exteriorul locuinței.

Incendiul a fost stins rapid, echipajele de pompieri împiedicând dezvoltarea acestuia și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.  Din fericire, nu au existat persoane rănite.  În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum necurățat de funingine, a ars aproximativ un metru pătrat din astereala din lemn a acoperișului.

Distribuie informația
Alte știri