Cote depăşite pe mai multe cursuri de apă din bazinul hidrografic Crişuri. Comunicat

Foto: arhiva

În urma precipitaţiilor abundente căzute pe teritoriul B.H. Crişuri, în ultimele 24 de ore, au fost atinse cotele de apărare la 12 staţii hidrometrice. Pe parcursul zilei de sâmbătă, 17 martie 2018, începând cu ora 6:00 şi până în prezent au fost depăşite cotele de apărare în localităţile: Balc, Marghita, Chiribiș, Sărsig ( jud. Bihor), Tauț, Timercea ( jud. Arad), Marca, Nușfalău (jud. Sălaj) și Ghilești ( jud. Satu Mare).

În ultimele 24 de ore, cele mai semnificative precipitaţii au fost înregistrate la staţiile hidrometrice din localităţile: Sărsig( 23,4l/mp), Chiribiș (23,5 l/mp), Sălard (25l/mp), Marghita (22l/mp), Balc (28,7l/mp), Marca (22,2 l/mp) şi Nuşfalău (30,7 l/mp).

În multe localităţi, cauzele care au dus la depăşirea cotelor s-au datorat fie excesului de umiditate, ca urmare a precipitaţiilor abundente, fie căderii apei din stratul de zăpadă.

”Pentru marea majoritate a cursurilor de apă, în ceea ce priveşte debitul şi nivelul, tendinţa este de creștere O atenţie sporită se solicită pentru râurile Barcău și Bistra unde, la ora actuală, s-a atins cota de inundaţii aferentă codului portocaliu. Până în prezent, A.B.A. Crișuri a venit în ajutorul localnicilor din Viișoara și Suplacu de Barcău cu motopompe pentru a evacua apa din gospodării, iar în localitatea Ghiribiș a fost necesară o supraînălțare de dig pe o lungime de 10 m. Efectivul formațiilor de lucru din Nușfalău, Marghita, Sâniob și Suplacu de Barcău este pe teren pregătit să intervină dacă este cazul. ” director, Sorin Guler.

Distribuie informația
Alte știri