Covid-19 în Bihor. 15 aprilie, ora 08:30

În Bihor, miercuri, 15 aprilie, există 1637 persoane în carantină, iar 14 bihoreni s-au vindecat de coronavirus.

În intervalul 14 aprilie, ora 08:00 – 15 aprilie, ora 08:00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:


Polițiștii bihoreni au verificat 780 persoane aflate în izolare în 406 locații. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 23 de convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 10 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 433 de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.


Jandarmii bihoreni au însoțit 3 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 10 centre de carantină. În aceste misiuni au fost implicate 102 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 27 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Reamintim că ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 30 de cadre ISU Crișana.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 127 sancțiuni contravenționale în valoare de 293.000 lei.

Distribuie informația
Alte știri