Covid-19 în Bihor. 25 aprilie, ora 08:30

Astăzi, 25 aprilie, ora 08:30, în județul Bihor sunt: 1175 persoane aflate în carantină; 31 persoane vindecate (cumulat).

În intervalul 24 aprilie, ora 08.00 – 25 aprilie, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

• Polițiștii bihoreni au verificat 511 persoane aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 16 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 3 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 401 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

• Jandarmii bihoreni au însoțit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 5 centre de carantină active și a unei comunități de etnie rromă. În aceste misiuni au fost implicate 119 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 38 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au efectuat 6 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU „Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Reamintim că ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 21 de cadre ISU Crișana.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de 195.765 lei și a fost întocmit 1 dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Distribuie informația
Alte știri