Covid-19 în Bihor. Situația statistică actualizată, DUMINICĂ, ora 9

-Număr persoane în carantină: 185 -Număr persoane auto-izolate la domiciliu 3628 (1924 titulari ai chestionarelor și 1704 aparținători ai acestora).

În intervalul 28 martie, ora 08.00 – 29 martie, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

• Polițiștii bihoreni au efectuat 2538 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele de poliție au însoțit 33 de convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au efectuat 4 misiuni de transport spre spațiile de carantină. În aceste misiuni au fost implicate 326 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

• Jandarmii bihoreni au însoțit 6 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul celor 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 48 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 1 misiune de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș și la centrul de carantină instituționalizată din Piața 100. Reamintim că ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 17 de cadre ISU Crișana.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.800 lei.

• Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie informația
Alte știri