Covid-19. Peste 3.000 de bihoreni sunt in carantină sau izolare. Situația actualizată. Duminică, ora 9.

Astăzi, 05 aprilie, ora 08:30, în județul Bihor sunt: • 667 persoane aflate în carantină; • 2756 persoane aflate în izolare la domiciliu; • 5 persoane vindecate (cumulat). sursa: DSP Bihor

În intervalul 04 aprilie, ora 08.00 – 05 aprilie, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

• Polițiștii bihoreni au efectuat 1999 misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 25 de convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare, precum și 4 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 317 de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

• Jandarmii bihoreni au însoțit 10 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 95 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 45 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Reamintim că ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 14 de cadre ISU Crișana.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 139 sancțiuni contravenționale în valoare de 388.800 lei.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

• Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie informația
Alte știri