Cozi kilometrice la trecerea din Bulgaria în Grecia, la Kulata

Foto: newmoney.ro

Românii care au plecat spre Grecia au postat deja pe rețelele sociale poze și mesaje despre aglomerația care s-a format în punctul de trecere a frontierei. Unii se plâng că au parcurs 100 de metri într-o oră, alții acuză că este dezorganizare.

Dimineața, coloana de mașini formata în zonă se întindea pe mai mulți kilometri. Ministerul român de Externe avertizează că oricând se pot schimba condițiile de intrare în Grecia, chiar fără preaviz.

Regula se aplică și în cazul zborului cu avionul. Pe aeroportul din Atena au fost amplasate panouri luminoase pe care scrie în engleză, franceză sau germană care sunt regulile impuse de pandemie. Un roboțel care poartă mască de protecție, le amintește călătorilor că distanța fizică între persoane este de minimum un metru și jumătate și că masca e obligatorie în spațiile închise.

“Statul grec își rezervă dreptul să schimbe situația, măsurile și, evident, să facă testul atunci când este necesar. Se pare că au fost făcute deja 4.000 de teste. Ieri au fost făcute 1.200, iar 9 au fost pozitive.”, a precizat Ștefania Moroianu, ghid turistic in Grecia.

Distribuie informația
Alte știri