Crăciun cu multe si grele intervenţii pentru pompierii bihoreni

În noaptea și ziua de Crăciun, pompierii bihoreni au acționat pentru stingerea a trei incendii izbucnite la o societate comercială și două locuințe situate în municipiul Oradea.

Primul eveniment, produs la parcul auto al unei societăți comerciale al cărei profil de activitate îl constituie transportul rutier de mărfuri, a fost sesizat în  dispeceratul ISU Bihor în jurul orei 01.10, pompierii reușind, în aproximativ 20 de minute, să stingă incendiul și să salveze zeci de autovehicule.  

Cel de-al doilea incendiu, izbucnit în data de 25 decembrie a.c., la o casă de pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, a fost sesizat în jurul orei 17.20, la fața locului fiind mobilizați operativ, pompierii Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de stingere și ambulanța SMURD a subunității.  Echipajele de pompieri au reușit să stingă rapid incendiul, care se manifesta la debaraua din interiorul locuinței, împiedicând propagarea flăcărilor la camere și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarei, în vârstă de 60 de ani, care se intoxicase ușor cu fum, transportând-o ulterior la spital.             Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de un conductor electric defect, s-a soldat cu arderea a circa 150 kilograme de materiale textile și a ușii debaralei. 

Cel de-al treilea incendiu produs în data de 25 decembrie a.c., în acest caz la un apartament situat la etajul 7 al unui bloc de locuințe de pe strada Oneștilor, a fost sesizat în dispeceratul ISU Bihor în jurul orei 22.10, la adresa indicată de apelant deplasându-se de urgență, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea. Pompierii militari au reușit să localizeze și să lichideze focarele în opt minute de la primirea apelului prin Sistemul Unic de Urgență 112, împiedicând extinderea flăcărilor. În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o fumatul, au ars corpuri de mobilier din sufragerie, un televizor, un aparat de aer condiționat și o fereastră.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Distribuie informația
Alte știri