Crăciun fără zapadă în Crișana. ANM anunţă temperaturi de până la 14 grade în decembrie

Luna decembrie aduce temperaturi destul de ridicate, avertizează meteorologii ANM. În intervalul 9 – 22 decembrie se vor înregistra temperaturi maxime de până la 15 grade Celsius în Banat. În Muntenia şi Oltenia la mijlocul lunii decembrie se vor înregistra temperaturi peste cele climatologic specifice perioadei şi sunt aşteptate din precipitaţii. Şi la munte se anunţă vreme caldă, dar şi precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) în perioada 11-14 decembrie şi în Ajun de Crăciun.

Pentru Crișana, meteorologii spun ca regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori cu mult peste cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi valori diurne în medie de 6…10 grade, iar în perioada 16 -20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 10…14 grade.

În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile de temperatură în orele amiezilor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5…7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive pe parcursul celor două săptămâni și se vor încadra într-un ecart mediu de 0…4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în data de 10 decembrie, în perioada 12-14 decembrie și din nou spre sfârșitul intervalului de referință.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri