Credit de 100 milioane lei pentru finanţarea a 17 proiecte europene

Municipalitatea orădeană intenţioneze să contracteze o linie de credit de 100 milioane lei pentru asigurarea finanţării a 17 proiecte europene, a căror valoare totală se ridică la peste 489 milioane lei. Se va întinde pe o perioadă de zece ani.

Pe lista celor 17 proiecte europene care vor fi cofinanţate din împrumutul luat de municipalitate se numără restaurarea Casei Darvas, a Muzeului Masoneriei şi a zidurilor Cetăţii, construirea creşei şi grădiniţei din Parcul Industrial 1.

„În condiţiile contractării de către municipiu a acestei finanţări, gradul de îndatorare al municipiului Oradea se menţine sub limita legală de 30% din veniturile proprii, atingând un maxim estimat de 15,97% în anul 2023, incluzând şi cofinanţările la proiecte cu fonduri europene nerambursabile”, se menţionează în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.


În aceeași ședință de Consiliu Local a fost votat și programul „Realizează-te în Oradea”, prin care primăria își propune să țină în zonă tinerii IT-ști. Prin acest program vor fi încurajați și susținuți financiar elevii și studenții, va fi înființat un fond de investiții pentru susținerea start-up-urilor orădene și vor fi acordate facilității companiilor din domeniul IT.


Distribuie informația
Alte știri