Crește taxa specială pentru orădenii care nu încheie contract de salubrizare cu RER Vest

Persoanele care nu încheiat contract cu firma de salubrizare vor plăti de la 1 iunie 2021 o taxă specială de 27,5 lei/lună/persoană fizică.

În ședința Consiliului Local de astăzi s-a aprobat modificarea taxei speciale de salubrizare de la 20 lei/lună la 27,5 lei/lună, pentru fiecare persoană care nu are încheiat contract de prestări servicii cu operatorul de salubritate.

Primarul Florin Birta a explicat modul în care a fost stabilit cuantumul taxei: „În urma calculelor făcute împreună cu reprezentanții RER Vest, în baza graficelor și normativelor în vigoare privind deșeurile produse de o persoană într-un an de zile și, având în vedere că aceste deșeuri nu ar fi reciclate deloc, prin urmare trebuie depuse la rezidual, a rezultat suma de 27,5 lei /persoană/lună. Toți cei care nu au încheiat un contract cu firma de salubrizare vor trebui să achite de la data de 1 iunie o taxă specială de 27,5 lei/lună pentru serviciul de salubrizare.”

Tot joi, a fost aprobat cuantumul taxei, urmând ca în luna mai să intre în Consiliul Local și proiectul de hotărâre care stabilește procedura de aplicare a acestei taxe speciale.

Până atunci Poliția Locală poate amenda proprietarii care nu au încheiate contracte cu firma de salubritate cu amenzi cuprinse între 500-1000 lei pentru refuzul utilizatorului serviciului de salubritate de a încheia un contract în acest sens.

În ceea ce privește stadiul încheierii contractelor de salubrizare de către RER, acesta este de 92% la case, însemnând 18.836 de contracte semnate din 20.433 și de 24% la asociații, respectiv 212 contracte semnate dintr-un total de 882 asociații.

„Ne bucurăm că din 12 contracte cu asociațiile de proprietari, câte aveam la început,  am ajuns la peste 200, o cifră mică încă, dar sperăm că și restul asociațiilor de proprietari vor proceda cât mai repede la încheierea contractelor, pentru a nu mai fi nevoie de aplicarea taxei speciale”, a completat primarul Florin Birta.

Distribuie informația
Alte știri